Polaznici će moći odabrati alate koji odgovaraju specifičnim potrebama korisnika/organizacije te će moći primijeniti osnovne i napredne tehnike prilikom pisanja upita u svrhu generiranja sadržaja koji omogućuju rješavanje specifičnih problema u poslovanju korisnika/organizacije. Polaznici će također razviti svijest o etičkim pitanjima vezanim uz korištenje generativne umjetne inteligencije te će kritički vrednovati odgovore dobivene od umjetne inteligencije.

Osnovne informacije

Move Icon

 1. Odabrati i koristiti alat generativne umjetne inteligencije za stvaranje teksta na temelju upita (eng. prompt) koji odgovara specifičnim potrebama korisnika/organizacije.
 2. Primijeniti osnovne i napredne tehnike prilikom pisanja upita u svrhu generiranja teksta koji omogućuje rješavanje specifičnih problema u poslovanju korisnika/organizacije.
 3. Primijeniti generirani tekst u poslovanju.
 4. Odabrati i koristiti alat generativne umjetne inteligencije za stvaranje slika na temelju upita (eng. prompt) koji odgovara specifičnim potrebama korisnika/organizacije.
 5. Primijeniti osnovne tehnike prilikom pisanja upita u svrhu generiranja slike koja odgovara potrebama korisnika/organizacije.
 6. Razmatrati etička pitanja povezana s korištenjem generativne umjetne inteligencije za generiranje teksta i slika.

Ova je edukacija namijenjena svima koji žele razviti vještinu korištenja alata generativne umjetne inteligencije u poslovanju. Svrha je rješavanje svakodnevnih zadataka s ciljem ubrzavanja procesa i donošenja veće dobiti organizaciji.

 • Osnovne vještine korištenja računala.
 • Osnovno korištenje funkcija operacijskog sustava (npr. Microsoft Windows-a).
 • Iskustvo u korištenju internetskih preglednika (npr. Chrome, Firefox) te iskustvo u korištenju tražilica (npr. Google, Bing).

Moduli koji će se izvoditi

U uvodnom se dijelu definiraju osnovni pojmovi te se korisnicima objašnjava u kojim se situacijama može koristiti navedena tehnologija. Također, nabrajaju se postojeći alati te se odabire alat koji će se koristiti za rješavanje zadataka na edukaciji.

Definira se pojam „prompting“ (proces pisanja upita) te se pokazuju različiti načini pisanja upita. Na temelju primjera, pokazuju se osnovne i napredne tehnike koje se mogu koristiti prilikom pisanja upita. Nakon svakog dijela, polaznici rješavaju samostalnu aktivnost.

Na kraju ovog dijela, polaznici će:

 • koristiti različite načine za pisanje upita u svrhu generiranja teksta
 • koristiti osnovne tehnike za pisanje upita
 • koristiti napredne tehnike za pisanje upita

Objašnjava se korisnost stvaranja slika pomoću umjetne inteligencije te se objašnjavaju dijelovi upita za stvaranje slike. Na temelju primjera, pokazuju se različiti načini koji se mogu koristiti prilikom pisanja upita. Na kraju, polaznici rješavaju samostalnu aktivnost.

Na kraju ovog dijela, polaznici će:

 • koristiti različite načine za pisanje upita u svrhu generiranja slika

U zaključnom se dijelu komentiraju etička pitanja vezana uz korištenje umjetne inteligencije te koja je dužnost svakog korisnika. Polaznicima se daju završne upute i savjeti za korištenje alata generativne umjetne inteligencije.

Brzi upit

Prijavite se

Lokacija 


Trajanje: 8 sati

Brzi upit